Първи думи от „Книги безкрай“

Здравей!

Ако четеш това, значи си на виртуалната територия на Книги безкрай – един нов литературен блог под пикселното слънце. Обаче има стотици блогове. Тогава защо?

Всъщност книгите са нещото, с което винаги съм знаела, че ще се занимавам. Не че искам, а че ще се занимавам.  И ето – реших, че да създам блог,  в който ще съм отговорна към текстовете си и много исках да е по-специален, затова си поставих за цел да не споделям само мои ревюта, но изобщо да нищя литературата.

Преди близо година започна да се заражда идеята за блог, в който да споделям ревюта на книги, но цялата тази хрумка бе съпътствана от страха, че има достатъчно умни и утвърдили се ревюисти, сред които нямам място. Продължавах да мисля върху желанието си и реших, че мога да го направя един по-специален блог – виртуалното място, в което да споделям мои ревюта, но и опити за интервюта с автори, художници, преводачи, а защо не и други блогъри, новини за предстоящи книжни събития, а също и преводи на страхотни статии за книги.

След като се беше избистрила идеята, оставаше само да измисля име. Нещо кратко, лесно за запомняне и да изглежда добре изписано и на кирилица, и на латиница. Но името не идваше. Всякакви комбинации пробвах, създавах фразови хибриди, от които не бях доволна, вечерно време гледах бялата стена докато заспивах и си мислех, колко мразя измислянето на имена, защото никога не се измисляха сами, а аз трябваше да ги мисля. Името дойде съвсем случайно –бях на работа, разнасях поредния кашон от едно голямо зареждане и съвсем искрено възкликнах „Тия книги нямат край!“, от което произлезе и името на блога – Книги безкрай.

Препятствитята по пътя на блогърството обаче не свършиха с измислянето на името. Епизодът в търсене на някой готин илюстратор, с когото да работим по облика на сайта беше много дълъг. Имах наум няколко хора, но не се получи с нито един от тях, а визията ми за това какво исках да виждат хората, когато влязат в блога ми, най-накрая се осъществи – сайтът се сдоби с най-страхотния фон, благодарение на Von, който свърши страхотна работа изобщо по цялостното оформление на сайта.

Най-накрая мога да кажа, че блогът е готов. Това, което остава е да започна да го пълня с текстове, за които се надявам, че ще са ви интересени, а защо не и полезни. И ви пожелавам Книги безкрай. Или пък Книги без край. Все още не съм решила за втората шпация.

– Стефи

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *